TaistoOrre sananvapaus on korkein arvo

Ääripäät temmeltävät jos sallit sen

Asiallisiakin ryhmiä löytyy!
Moni nurisee kun Some ja myös Media täyttyy ääripäinen kommentoinneista. Keskeisin pyrkimys näyttää olevan montako klikkausta saa. Sen vuoksi kaikkein rasistisimmat, yksinkertaisimmat ja asenteellisimmat keräävät eniten klikkauksia.
Julkiselle foorumille ei juurikaan pääse asiasisältöisillä tai puolueettoman kriittisillä kommenteilla tai päivityksillä.
Tämä on kuitenkin vain puoli totuutta. Jopa FB:ssa löytyy runsaasti ryhmiä, joissa kommunikaatiota käydään asiapitoisesti. Ei se todellakaan tarkoita tylsästi tai vailla huumoria.
Poistakaa nyt sivuiltanne nuo ääripäät, liittykää ryhmiin joissa voi avoimesti,kriittisesti ja skeptisesti tarkastella maailman menoa.
Älkää lukeko keltaista lehdistöä. Kyllä FB:ta, Instagrammista,Twitteristä yms. Löytyy ryhmiä joihin kannattaa liittyä. Karsikaa nut rohkeasti pois omilta sivuiltanne "kaverit" joita ette tapaa ja joilla ei oikeasti ole mitään muuta annettavaa kuin vinoutunut asenne.
Ette jää vaille mitään ja pysytte ajan hermolla.
Taisto Orre

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Ville Valkama

Kysymys kuuluu, että miten tunnistaa ääripäähän kuuluvan mielipiteen, joka ei ole aivan ääripäästä?

Jaakko Häkkinen

Varsinaiset ääripäät tunnistaa siitä, ettei heidän takanaan ole enää ketään. :)
"Melkein ääripäistä" sitten liukuu neutraalin keskustan kautta taas kohti toista ääripäätä, jonka takana ei enää ole ketään. Ääripäistä katsoen keskellä olevatkin näyttävät toisen ääripään edustajilta; tämä fanaatikon perspektiiviharha johtaa mustavalkoiseen viholliskuvaan: "Olet joko täysin samaa mieltä kanssani tai olet viholliseni."

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Ihmiset ovat sellaisia, arvaamattomia ja toisistaan arvottomia tekeviä. Aivan hurjaa väliin tämä meno maailmalla, eikä oikein tiedä mitä kelläkin on mielessä. Stalin, Hitler ja Trump. Näistä viimeksi mainittu sekoilee koko rahan edestä, eikä yksinkertaisesti osaa olla hiljaa kuin nukkuessaan. Stalin ja Hitler ovat jo menneet, mutta kauheat muistot eivät. Tänään tehdään jotain, josta toivoisi saavan edes vähän selvää, mutta salaisissa neuvotteluissa ei kansaa kuunnella. Kansaa halutaan tahallisesti johtaa harhaan, se näkyy sitten jopa Internetin keskusteluissa. Ja näissä puheissa on aina omat trollinsa, ainoana halunaan häiritä ja johdattaa kohti väärinymmärtäjien paratiisia. Samalla loata kaikki rakentava keskustelu ja arvostelu asiassa kuin asiassa. Onko se älykkyyden puute vai pirullisten aivojen ansa, vaikeata sanoa. Oikeus voittaa aina tavalla tai toisella, hinnan ollessa välillä todella korkean.

Toimituksen poiminnat