TaistoOrre sananvapaus on korkein arvo

Minäkö muka töihin?

  • Minäkö muka töihin?

iTyöttömyys ja varsinkin pitkäaikainen, on suuri ongelma. Kaksi tilastoa antavat kovin erilaiset tulokset. Kuntien ns. "Sakkomaksu" on järjetön ja kohtuuton. Aikanaan Taipaleen malli armahti vanhat yli 10 vuotta työttömänä olleet eläkkeelle. Nyt persut ratsastavat sen periaatteilla, mutta ovat lyhentäneet aikaa ja nostaneet ikärajaa. On aika hämmentävää miten monimutkainen asia tämä on.

Tem ja itsekin paikallisesti olen tutkaillut asiaa. Tosiasiassa 30% nykytyöttömistä ei ole työkykyisiä ja saman verran ei ole työhaluisia koska tulotaso alenisi.

Ihan maanläheisesti, monia työttömiä tuntien yksi kommentt("jos saisi 500€/kk verotonta tuloa pienenkin palkan lisäksi, menisin heti huomenna töihin") tietysti nykytukia vähentämättä.

Nyt tulot ovat työttömyyskorvaus, asumistuki ja 180€/kk kun on 9€:n päiväpalkalla tukityöllisyystöissä, siis tonnin verran kuukaudessa. Tämä riittää eikä ole halukkuutta mennä töihin 7,20-11€/tunti. Siis siivous, rakennusaputyöt,ravintola-ala tai varastotyö.

Sitten huippumamma eli yksinhuoltaja ja 2 lasta. Tulot nyt 2800€/kk. Kertokaa miten saisitte hänet töihin? Ryyppäämiseen riittää rahaa ja tuon summan lisäksi saa vielä harkinnanvaraista sosiaalitukea kun leipä loppuu ja lapset tarvitsevat kaikkea sitä "mitä muillakin on." 

Hyvinvointivaltiosta tulee pahoinvointia niille, jotka vielä jaksavat maksaa. Ei ole mitään keskiluokkaa, vaan osa meistä on tottunut siihen että työstä, jopa useammasta, kertyvällä tulolla on tultava toimeen. Ei maahanmuutto ole suurin ongelma vaan ihan perussuomalaisuuden muuttuminen,varsinkin nuorten kohdalla. Toimeentulo on turvattu vaikka ei tee mitään. Kauanko tätä kestää töissä pienellä palkalla gekevä ihminen tai vuosikymmeniä ktsensä elättänyt pieneläkeläinen?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Pekka Iiskonmaki

Suomen suuret bruttopalkat estävät viennin ja talouskasvun. Pienet nettopalkat eivät taas valtaosalla riitä elämiseen.

Hallitus on täysin munaton ja antaa muiluttaa itseään.

Toimituksen poiminnat