TaistoOrre sananvapaus on korkein arvo

Minä kriittinen

 
 

Kriittinen ajattelu on loogisesti johdonmukaista ja muun parhaan tietomme kanssa yhteensopivaa. Se varoo liiallista yleistämistä. Miehet ovat todellakin nisäkkäitä, mutta se ei tarkoita, että he myös imettäisivät lapsia. Se varoo perusteettomien analogioiden tekemistä, yhtäläisyyksien näkemistä liian erilaisten asioiden välillä. Se, että poliitikko X on Hitlerin tavoin populisti, ei tarkoita sitä, että hänkin olisi suunnittelemassa kansanmurhaa. Kriittinen ajattelu noudattaa tieteellisen ajattelun periaatteita, vaatii väitteiden tueksi luotettavaa näyttöä. Se ymmärtää myös tieteellisen ajattelun rajoitukset, esimerkiksi sen, ettei tiede pysty ratkomaan todellisuuden perusluonteen tai moraalin kysymyksiä.

Meillä on rajattomat mahdollisuudet valita oma kriittisyytemme kohde. Itse olen Ay-kriittinen,politiikka-kriittinen ja alkoholi-kriittinen ja uskontokriittinen.

Niissä riittääkin tutkimista ihan kotitarpeiksi saakka. Nyt näyttää vallitsevan uusi hämäystaktiikka eli rasismi ja muukalaisuusvastaisuus peitetään ilmaisun maahanmuuttokriittisyys taakse piiloon.

Katupartioiden tarkoitus piilotetaan patriotismin taakse, vaikka kyse on selkeästä natsismista ja keskenkasvuisten itsetehostuksen tarpeesta.

Tutkipa omaa kriittisyysvalintaasi, tutki se julkisia kauniita motiiveja ja takana olevaa likaista perusajatusta!

Hylkää kaikki, jotka eivät täytä oikean kriittisyyden kriteerejä ja katso mitä jää jäljelle ja missä joukoissa seisot.

Taisto Orre

Kaupunginvaltuutettu Hyvinkää(sit)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat