TaistoOrre sananvapaus on korkein arvo

Jääkäriliike oli suomen Isis

  • Jääkäriliike oli suomen Isis

Historiaa on opettavaista lukea. Luin viimeksi Lindenin kirjan kalterijääkäreistä. Suomessa kuohui ja yltiöisänmaalliset perustivat yhdistyksiä, ampuivat Bobrikovin ja monta muutakin. Lähettivät Saksaan tappo-oppiin ihmisiä. Vastustajat olivat punaisia, joita oli lupa tappaa ilman oikeudenkäyntejä. Miten tämä muka poikkeaa Isisin toiminnoista?

Tilanne luisuu taas samaan. Punaiset ovat nyt kukkahattutätejä tai vihervasureita ja isänmaalliset ovat persuja tai heitä vielä karmeampia äärioikeistolaisia. Silloin rakennettiin Suur-suomea. Isis rakentaa Kalifaattia. Tähänkö on tultu taas kerran ja aloitetaan varustautuminen yhteenottoon, hankitaan aseita ja lietsotaan vihaa toisinajattelevia kohtaan? Tilanne on vakava ja siihen olisi puututtava heti vaikkapa armeijan avustuksella.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Muistelen että Saksaan lähti sotaoppiin sekä työmiehiä että papin poikia. Molemmilla oli tarkoitus Suomen vapauttaminen keisarin orjuudessa. Vai muistanko väärin?

Vasta myöhemmin tuli jako valkoisiin ja punaisiin kun keisari oli syösty vallasta. Kalterijääkärit olivat työväestöä joita ei päästetty kotiuttamisvaiheessa taistelemaan punaisten puolelle. Muistanko väärin?

Taisto Orre

Kyllä Väinö Linden oli innokas jääkärien värvääjä ja sittemmin armeijan ylilääkäri. Joutui tämän toiminnan vuoksi Splerjanaan vankilaan Pietariin. Vapautui sieltä Maaliskuun vallankumouksen jälkeen.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Absurdi ja mauton rinnastus, mutta onneksi elämme sananvapaudessa jääkärien ansiosta.

Toimituksen poiminnat