TaistoOrre sananvapaus on korkein arvo

Demokratiaa,demokratiaa,demokratiaa

Jotta näinköOlen lainannut oman kokemukseni ja koulutukseni(yht.maist.) lisäksi ajatuksia Raimo Mäkelän kirjasesta "antakaa demokratialle mitä demokratialle kuuluu" en kuulu mihinkään kirkkokuntaan eli olen siis pakana. Siitäkin huolimatta monet Raimon ajatukset osuvat yksiin omieni kanssa.
En nyt tähän laita mitään suoria sitaattimerkkejä. Katson kaiken omaksi mielipiteekseni, vaikka lauseet olisivat samoja.
1. Demokratian lähtökohtanahan on kansan suvereenisuus.  Toisin sanoen ylin valtiovalta kuuluu kansalle. Kaikki muut ovat sen alamaisia. Ei mikään sen ulkopuolinen taho, Ay,EK tai kirkko voi ylittää sitä.
2. Oikeusvaltion toiminta perustuu lakiin, jota on noudatettava kaikessa julkisessa toiminnassa.
3. Demokratiassa on aina kyse suurjoukosta eli demokratia on valtiomuoto.
4.demokratia on territaarivaltio eli tietyllä alueella elävä ihmisjoukko kokonaisuudessaan, ketään pois sulkematta. Alunperinhän ulkopuolelle jätettiin orjat, naiset eli yli puolet kansalaisista.
5.kansalaiset ovat yhdenvertaisia, eli kaikilla on samat oikeudet ja velvollisuudet.
6. Demokratia ei ole edusnvalvontajärjestöjen yhteispeli. Sen on oltava kaiken tämän yli kulkeva riippumaton järjestelmä.
7.demokratia on edustuksellista eli kansan poliittista tahtoa toteuttavat sen valitsemat edustajat. He eivät kuitenkaan edusta valitsijoitaan vaan kansaa kokonaisuudessaan.
8. Demokratiaan kuuluu yleinen ja yhtäläinen äänioikeus.
9. Parlamentti on aina suvereeninen lainsäätäjä.
10. Demokratia mahdollistaa Opposition.
11. Yhteiskunnallista valtaa täytyy voida valvoa.
12.demokratiassa yhteisten asioiden tulee olla julkisia. Tarkoittaa sitä että jokaisella kansalaisella tulee olla oikeus saada tietoa yhteisistä asioista.
14. Parlamentti ei ole pienoiskuva kansasta. Valitsemiemme edustajien tahto on parhaimmillaankin vain likiarvo ja siten täysi fiktio.
15.väite "kyllä kansa tietää" pitää paikkansa varsin rajoitetusti. Kansa voi olla totaalisesti tietämätön tai sen tiedon taso on monissa asioissa varsin olematon.
16. Ennemmistön kanta ei ole ehdottomasti paras tai edes oikein. Se voi tehdä taloudellisesti ja varsinkin moraalisesti vääriä päätöksiä.
17. Puoluevalta tuottaa ammattipoliitikkoja, joiden päätöksenteko on palkallinen ammatti. Puoluevalta korvaa todellisen demokratian.
18.puoluepolitiikkaa ohjaavat ulkoparlaattiset voimat kuten Ay-liike, EK ja muut painostusryhmät.
19. Sotkua lisää kun sekä työnantaja-että työntekijäosapuolet edustavat samanaikaisesti "kansaa".
20. Demokratia on myös suotuisa maaperä demagogeille eli kansan kiihoittajille.
Paljon muutakin demokratiasta voisi sanoa.
Globaali demokratia on vielä Esson baarissa täysin tuntematon käsite. Myös Globaali solidaarisuus herättää meissä metsäsuomalaisissa pelkkää vastarintaa.

Loppujen lopuksi on aivan yhdentekevää kuka ajaa maamme ja kuntamme konkurssiin. Yleislakko pystyyn ja katsotaan kenen rahkeet riittävät. Paksumahaiset ja hyvätuloiset -Ay- pamput vai samanlaiset EK- pamput.
Itse häivyn Portugaliin loppuelämäkseni ja jätän tämän persukandian tappelemaan .

"Raukat vain menköön merten taa"

Raukka
Taisto

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Taisto Orre

Tuskin sitä on pohdittu. Suomihan tarvitsee lisää työvoimaa. On vaikea keksiä porkkanaa, jolla Suomi voisi houkutella eläkeläsiä. Laskelmasi n. 2 miljardia€ on aika tavalla realistinen verotulojen suora vähennys. Mutta summa nousee huomattavasti kun lasketaan kaikki välillisetkin verot. Portugali ei tarvitse työvoimaa vaan kuluttajia.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Toivon sinulle leppoisia päiviä Portugalissa ja Paavalin sanoin Timoteukselle kehoitan sinua myös juomaan hieman enemmän viiniä, sillä se tekee hyvää myös sinunkin vatsallesi.

Toimituksen poiminnat