TaistoOrre sananvapaus on korkein arvo

Erobuumi Perussuomalaisista jatkuu.

Tämän kuluvan vuoden ensimmäisen viikon aikana on jo 10 perussuomalaista politiikkoa eronnut. Viime vuoden loppuun mennessä yli 300 ja näistä lähes 100 kunnallisvaltuutettua. Luvussa ei ole tavallisia jäseniä mukana koska heidän määrästään ei ole faktatietoa. Monelle normijäsenelle tulee edelleenkin Eduskunnasta joulukortti vaikka he eivät vuosikausiin ole olleet jäseniä. Perussuomalainen lehti ei juuri näistä asiosta kirjoittele, mutta pelkästään selaamalla Facebookin ryhmää "perussuomalaisista erotetut ja eronneet" päätyy näihin faktalukuihin,oikeine nimineen ja syineen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (44 kommenttia)

Reijo Tossavainen

Perussuomalaisiin tuli lyhyen ajan sisällä todella paljon väkeä hyvin erilaisilta tahoilta. On täysin selvää ja ymmärrettävää, että osa ei sopeudu porukkaan tai on muutoin yhteistyökyvyttömiä. Siksi on hyvä heidän ja puolueen kannalta, että he lähtevät muualle.

Orre monen muun tapaan unohtaa, että myös toisensuuntaista liikettä on ollut. Jäsenmäärä on tasaisessa kasvussa.

Jari Vuorinen

Perussuomalaisten 500 000:sta kannattajasta lähtenyt muutama sata.

Aivan normaalia liikehdintää.

Käyttäjän AnttiKoskela kuva
Antti Koskela

Sekoitat jäsenen ja kannattajan.

Persujen kannatus on pudonnut 19.1% -> 13.3% eli kannattajia on kadonnut joka kolmas.

Jäsenistä taas on kadonnut muutamasta tuhannesta muutama sata, eli kymmenisen prosenttia. Samalla on toki tullut uusia.

Jaakko Paasonen Vastaus kommenttiin #19

Jep.Asiantuntijat täällä veivaa taas kannatus prosentteja +/- 0 niinkuin ne olisivat lopullisia faktoja.
Vahvasti vain näyttää ,kaikesta huolimatta,ja viimevaalienkin tulos huomioonottaen siltä,että on perus pelkääjien toiveajattelua,tämä persujen hyytymisen hehkutus,joka muttuu vaaleissa taas jytkyksi.
Mahtaa otta koville .

Taisto Orre

Mistäs tiedät? Kai se riittää jos äänestäjät katoavat. Voi pyhä Sylvi ja Persun suojeluspyhimys Holy Simple.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Laitatko Taisto tietoja myös muista puolueista eronneista. Ihan vain tasapuolisuuden vuoksi.

Puolueesta eroaminen lienee täysin normaalia puoluekannasta riippumatta ja kuuluu normaaliin elämänkiertoon siinä missä puolueeseen liittyminen.

Kun kerran tilastoit eroamisia, niin tietänet myös paljonko perussuomalaisiin on liittynyt jäseniä kuluneen viikon aikana.

Käyttäjän ReimaKultalahti kuva
Reima Kultalahti

Linkki ei ole minkään puolueen, vaan fb ryhmästä perussuomalaisista erotetut, ja määrät eronneista on vain ryhmäntietojen mukaan laskettu, ja lehtitietojen eronneista, eli tuo on vain jäävuoren huippu, juha pekalle tiedoksi, että nuo tiedot on vain suuntaa antavia, eronneet rivijäsenet ei ole laskettu edes eroissa koska heidän eroistaan ei lehdistö uutisoi, mitä liittyneisiin tulee niin tiedän viimevuoden puolella yhden liittyneenkin, tosin puoluetoimisto ei vielä ole jäsenyyttä vahvistanut, virallisesti, joten en voi varmistaa onko huolittu jäseneksi. Mitä eroamisiin ja myöskin liitymisiin tulee ne on vain suoraan, tai lehdistön kautta saatuja tietoja joten todelliset määrät on todennäköisesti moninkertaisia, sillä en pysty kuitenkaan kaikkiin eronneisiin henkilökohteisesti yhteyksissä olemaan vaikka moneen olenkin.

Käyttäjän AnttiKoskela kuva
Antti Koskela

PS houkuttaa luonteeltaan äkkiväärää porukkaa. Monet heistä ovat olleet 2-3 puolueessa sitä ennen.

Olen itse demari, ja meillä monet ovat jo ehtineet palata takaisin käytyään välissä PS:ssä. Osa heistä onnistui saamaan sieltä potkut.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Viimeaikaisten kannatusmittausten valossa, juttu vaikuttaa keksityltä. Demarithan ovat saamassa taas valtavan vaalitappion, eikä sitä mielestäni kannata ihmetella lainkaan. Viime vaalien jälkeiset takinkäännöt ja äänestäjien huijaamiset ovat vielä monella muistissa ja ihmettelen jos kukaan järkevä aikuinen ihminen vielä demareita äänestää!

Ainoa keino millä demarit voisivat nostaa kannatustaan, olisivat uudet julkisen sektorin työpaikat, joita pitäisi olla valtava määrä jaettavaksi demareiden etupiireille ja sidosryhmille. Mutta ikävä kyllä valtiomme on tilanteessa, jossa tämä ei ole mahdollista. Tosin ainahan niitä voi luvata ennen vaaleja, koska kuten tiedämme jo ennestään, ei demareiden tarvitse äänestäjille luvattuja asioita noudattaa, takin voi kääntää heti vaalien jälkeen ja syödä vaalilupaukset!

Käyttäjän AnttiKoskela kuva
Antti Koskela

Vuonna 1995 ei taidettu juuri jakaa julkisen sektorin työpaikkoja mutta niinpä tuli 28,3 prosentin kannatus ja 63 kansanedustajaa.

PS:n on helppo sanoa ettei ole pettänyt vaalilupauksia, kun ei ole koskaan ollut kantamassa vastuuta eli hallituksessa.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #20

Vastuuun kantamista on siis vaalilupausten pettäminen ja äänestäjien huijaaminen! Kiitos että asia tuli selvästi esille, oikein syvällä demariäänellä lausuttuna!

Vuosi 95 oli oman laskupääni mukaan tasan kaksikymmentä vuotta sitten, joten eilisen menestyksellä tuskin on mitään tekemistä tämän päivän kanssa!

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #29

Laitinen, onko Sampo Terho pitänyt vaalilupauksensa kun asettuu heti eurovaalien jälkeen ehdolle toiseen elimeen?

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #31

Voisitko tarkentaa, minkä vaalilupauksen ja laittaa myös lähdetiedot tästä lupauksesta?

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #35

Lähinnä kysyn sinulta, onko sinusta vaalilupaus kun vaaleissa hakee paikkaa ja kertoo miten aikoo pestinsä hoitaa ja sitten tulee valituksi, mutta hakeekin kohta seuraavaa paikkaa. Näin ihan joku muu ihminen voi tulla valituksi. Onko se sinun mielestäsi reilua äänestäjää kohtaan?

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #41

#41
Nyqvist! Sampo Terho pelaa niillä säännöillä jotka vannhat puolueet ovat määritelleet, eli täysin lain mukaisesti. Joten ehkä kannattaisi etsiä niitä oikeita epäkohtia, eikä tarttua lillukanvarsiin?

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #59

Tiedän, että se on laillista. Olisin vain halunnut kuulla mielipiteesi, onko se äänestäjien jallittamista vai ei. Ilmeisesti ei ole.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #60

Mielestäni kysymyksessä ei ole äänestäjien jallittaminen, koska äänestäjät tietävät tasantarkkaan tilanteen!

Tätä ei voi verrata mitenkään demareiden ja vasemmiston äänestäjilleen tekemiin vaalilupauksiin, jotka syödään heti vaalien jälkeen, tässä ei huijata ketään, vaan pelataan maamme demokratian mukaisesti!

Olen myös sitä meiltä, että teidän Nyqvistien kannattaisi todellakin etsiä ja puuttua niihin oikeisiin epäkohtiin ja äänestäjien jallituksiin, eikä puuttua täysin epäolennaisiin asioihin. Tokihan ne kyvyt riittävät muuhunkin kuin tällaisiin, vai riittävätkö?

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #61

Ymmärrän jo, että sinun mielestäsi se on ihan sama, mutta kyllä minä uskon, että asialla on merkitystä esim. jos Terhon vaalivisioihin uskova on saanut Terhon hoitamaan asioita, mutta jos tilalle vastuuta hoitamaan lähteekin vaikka Laura Huhtasaari tai Pirkko Ruohonen-Lerner, äänestäjä ei saanut mitä tilasi.

Osalle se varmasti käy, mutta äänestäjienkään joustamiskykyä ei kannata yliarvioida loputtomiin.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #62

Minä uskon että tarkoituksesi on vain yrittää mustamaalata perussuomalaisia ja saada heidät näkymään huonossa valossa. Ei puuttua oikeisiin epäkohtiin ja äänestäjien todellisiin huijaamisiin!

Taisto Orre Vastaus kommenttiin #29

Hienosti sanottu Markku. Vastuun kantamista on siis vaalilupausten pettäminen. Edellisen kerran se oli vastuusta kieltäytyminen ja vaalilupausten pitäminen. Miten hyvin osaat selitellä tämän.

Taisto Orre

Voi Antti parka tietoinesi. Hevosmiesten tietotoimistosta suoraan. "Monet ovat olleet 2-3 puolueessa jne." Käypä nyt katsomassa siellä FB:ssa ryhmää, jossa ihmiset esiintyvät omilla nimillään. Monet olivat asettaneet toiveensa Persuihin ja uskoneet muutoksen mahdollisuuteen, mutta heidät petettiin. Itselleni PS oli ensimmäinen ja viimeinen kokemus puolueista. Onhan se toki ymmärrettävää ettei Persujen puoluetoimisto anna muuta tietoa kuin jäsenmäärän kasvusta.
Varmaankin Keskustan kannattajat ovat ilmestyneet tyhjästä,vai? Varmaankin Persujen kannatus koko ajan laskee kun jäsenmäärä vain kasvaa? Taitaa kerrankin olla kunnollisia jäseniä kun me kunnottomat olemme eronneet, pidothan vain paranee kun juhlijat vähenee. Eivät kaikki lähteneet ole liittyneet mihinkään toiseen puolueeseen. Ehkäpä Muutos 2011 on saanut eniten entisiä persuja. Jäsenrekisterissä voi hyvin pitää vaikka ketä haamua. Persut ovat ottaneet mallia Kepusta, joka on jäsenmäärältään kaikista puolueista suurin ollut aina koska samalla kun lapsi kastetaan hänet liitetään myös Kepuun. Moni ihan tavallinen suomalainen mies on edelleenkin sitä mieltä että mieluummin ojassa seljällään kuin maantiellä polvillaan. Aivan vapaasti saatte te persu-uskovaiset kuartaa profeetta Soinia ja pyrkiä kunnollseksi puolueeksi ihan kunnollisten ,perustietämättömien junttien tapaan. Mitään itsenäsiä ajatuksia en ole kommenteistanne löytänyt. Perussuomalaiset tuli, näki ja voitti ja sitten kuopattiin
Kyllä kansa tietää.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

En ole katkera mutta kuitenkin, vai miten se meni ?

Täällä jos mistä muusta puolueesta hyvänsä esittäisi tuommosia päätelmiä niin jo huudettaisiin linkkiä tilastoon tai tutkimukseen mutta antaa olla.
Perstuntumalla on paljon mukavampi heitellä mahtavia tapahtumia.
Äänestetään vaan kaikki demareita ja kokkareita niin kyllä ne eläkkeet siitä korjaantuu ja muutos parempaan on ihan tuossa hilikulla mutta pysyy aina muutaman vuoden päässä.

Käyttäjän JarmoHalttu kuva
Jarmo Halttu

Nyt alkaa olla selvää, että tämäkin bluffi alkaa paljastumaan omille jäsenille. Persut haukkuvat kuin rakkikoirat ja käyttäytyvät kuin no... sanotaan vähemmän asiallisesti. Vastuuta ei ole haluttu koskaan ottaa eikä mitään vaihtoehtoa tarjota. Maahanmuutto kriittisyys ei ole vaihtoehto Suomen nostamisessa suosta. Siihen tarvitaan oikeita lääkkeitä. Ne Persuilta puuttuvat.

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Maahanmuuton vaatii kriittisyyttä! Ranskan tapahtumat sen selvästi osoittaa. Ei riitä, että ollaan vaan keräämässä kiintiöitä ja lisätään samalla omassakin väestössä olevien syrjäytettyjen määrää.

Mikä sellainen kameleontti on joka Koskelan mukaan tänään on tätä mieltä ja huomenna tuota mieltä. Tuntuu kyseessä olevan seikkailumieli tai poliittinen kokemattomuus. Ehkä kuitenkin SDP:läinen ajatteli pääsevänsä paremmille paikoille perussuomalaisissa. Kannatuslukujen perusteella olisi siis parasta tällä hetkellä pyrkiä keskustan siivelle!

Olen iloinen niistä puolueeseemme liittyneistä fiksuista nuorista, jotka haluavat tehdä työtä yhteiskunnallisen vaikuttamisen eteen ilman poliittisten idealismien painolastia.

Käyttäjän AnttiKoskela kuva
Antti Koskela

"Ehkä kuitenkin SDP:läinen ajatteli pääsevänsä paremmille paikoille perussuomalaisissa."

Monen kohdalla juuri näin. Keskisuomalainen Kauko Tuupainen pääsi eduskuntaan asti loikkaamalla persuihin. Moni muu kaupunginvaltuustoon.

Taisto Orre

Suhtaudun kriittisesti maahanmuuttokriittisyyteen.

Taisto Orre

Kameolontin nimi on Timo Soini.

Taisto Orre

Kameolontti ottaa huomioon vallitsevan todellisuuden ja vaihtaa väriä. Muuten joutuu petojen saaliiksi. Fiksua eikö totta?
En näe mitään kunnioitettavaa olla aina sokea, vaikka joskus olisi ollutkin. Suomen asiat eivät ole kiinni suuresta maahanmuutosta. Jos se alitaan keppihevoseksi niin surkuttelen koska tätä juuri terroristit halusivat. Eivät he hyökänneet sananvapautta vastaan,vaan saadakseen kansalaiset eri leireihin ja pönkittämään omia valtapyrkimyksiään sekasorron kautta. Tuttu juttu kommunisteillekin. On sievistelyä puhua maahamuuttokriittisyydestä Suomen kaltaisessa maassa ja väittää että oman maan köyhyys ja työttömyys johtuu maahanmuutosta. Olisi paljonkin parempia säästökohteita ja rakenteellisia muutoksia tehtävissä. Olsiko jo aika tarkastella niitä tai sitten uskaltautua reilusti rasistiksi?

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

"On sievistelyä puhua maahamuuttokriittisyydestä Suomen kaltaisessa maassa ja väittää että oman maan köyhyys ja työttömyys johtuu maahanmuutosta. "

Harva tuommosta väitettä on esittänytkään mutta useampi on puhunut siitä että holtittomaan maahanmuuttoon täytyy puuttua ennenkuin olemme siinä vaiheessa että köyhyys ja työttömyys johtuu maahanmuutosta.

Käyttäjän SeikkuKaita kuva
Seikku Kaita

No onpa nyt kaikki asiat huonosti.

Pariisin kaksi terrori-iskua eivät olleet hajoita-ja-hallitse -hyökkäys, vaan aivan tavallinen islamilainen hyökkäys ei-islamilaista ympäristöä kohtaan.

On lyhytnäköistä olla puhumatta maahanmuuttokysymyksistä Suomessa nyt, kun se vielä ehkä voi pysäyttää tilanteen karkaamisen kokonaan käsistä.

Kukaan muu kuin Orre ei väitä, että köyhyys Suomessa olisi maahamnuuttajien syytä, tämä on selvä olkiukko.

Paljonko ja millaisilla säästökohteilla Orre korjaa Suomen katastrofaalista velkaantumista? Mamubisneksen osuus on miljardin luokkaa, löytyykö montakin yhtä helppoa säästökohdetta, joka ei ole pois keneltäkään muulta kuin mamubisneksen pyörittäjiltä. Ei edes jo täällä olevilta mamuilta.

Jos rahan säästäminen ja suomalaisen kristillispohjaisen yhteiskuntamallin pelastaminen on rasismia, niin mitä sitten on suomalaisten hävittäminen maailmankartalta?

Jari Vuorinen

Ei tässä mistään buumista ole kyse vaan huomionhakuisesta otsikosta.

miksi kuvani ei lataudu ?

Taisto Orre

Niin sådant är kapitalismen. Liity ryhmään Älä osta Iltasanomia, jota ylläpidän FB:ssa.

Käyttäjän SeikkuKaita kuva
Seikku Kaita

Just sådant är det när kommunister ock kapitalister slår hand i hand vanliga människor. En kallar det international och annan global.

PS, kuten Muutoskin, ovat poissa tuolta viime vuosituhannen vasen-oikea -akselilta. Vanha valta koettaa sillä akselilla olää ja välki hirvittää.

Taisto Orre

Maahamuuton myötä työllisyys paranee ja kansantulo kasvaa. Vrt. Saksa,Ruotsi. En puhunut laittomasta maahanmuutosta. Olen edelleen sitä mieltä,että on turha olettaa että tämä maa kiehtosi maahamuuttoa. Meidän velvollisuutemme on auttaa niitä maita, joissa laiton maahanmuutto on todellinen ongelma. Sillä tavoin pääsemme tavoitteeseen, jota persutkin halajavat. Maahanmuutto on varsin pientä, mutta siinäkin on toki korjaamisen varaa. Lähinnä tulee mieleen byrokraattinen ja hidas turvapaikkojen käsittely, rikollisten palauttaminen ja tietyt sosiaalietuudet. Itsekin Ruotsissa perseitä pesemässä käynyt kun ruotsalaiset eivät enää ruvenneet paskaduuneihin. Persut voisivat aluksi osallistua alkoisiin luopumalla lähes miljoonan Euron puoluetuestaan noin niinkuin esimerkin vuoksi. Kyllä ne muut tulevat perässä. Jos Jarin kuva ei näy niin kyseessä on osaamattomuus mikä ei ole poikkeuksellista Persulle.

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee

" Maahamuuton myötä työllisyys paranee ja kansantulo kasvaa. Vrt. Saksa,Ruotsi. "

Ruotsilla oma valuutta mahdollistaa maahanmuuton pitämisen korkeammalla kuin Suomi. Sama koskee Saksaa, jolle euro on kroonisesti heikko.

Ruotsi voi pitää palkkatasonsa nousukäyrällä, se pitää kotimarkkinat kasvussa, valuutta joustaa eli vienti ei sakkaa vaikka ansiot nousevat. Kasvava talous tarvitsee työvoimaa. Meillä teollisuustuotanto laskee kuukausi kuukaudelta, joten kaikki maahantulijat vain nostavat työttömyysastetta.

Demarit ja vihreät ovat euro-politiikalla luoneet itse Suomeen talousympäristön, mikä toimii maahanmuuton esteenä. Tuosta ei voi ps:ää moittia.

Taisto Orre

Niin minä olin Ruotsissa töissä 1960-luvulla. Meillä on oma Markka silloin, muttei työtä. Suomalaisia on aikojen kuluessa mennyt Ruotsiin n. 300.000 henkilöä. Heikko selitys tuo Euro. Oma markkamme devalvoitui huimasti vuosi vuodelta. Tämä taas piti lähinnä Paperiteollisuuden vanhanaikaisena ja se putosi kärryiltä. Nyt on pakko uusia sitäkin kun ei enään voi luottaa devalvaation autuuteen. Lopettakaa tuo maahanmuuton jankuttaminen ja katsokaa oikeita ongelmia ja miettikää miten ne ratkaistaan. Uskomatonta millaista roskaa täällä syydetään. Onneksi vaalit käydään muualla ja minunkin yksi ääni on merkittävä jos ei muille niin itselleni.

Käyttäjän LiisaSalmi kuva
Liisa Salmi

Taitaa nuo puolueesta etotettujen ja puolueeseen tulleitten nimet olla ulkopuolisille jakamatonta tietoa.
Joka puolueessa.Joten turha manata perussuomalaisia.

Käyttäjän LiisaSalmi kuva
Liisa Salmi

Taitaa nuo puolueesta etotettujen ja puolueeseen tulleitten nimet olla ulkopuolisille jakamatonta tietoa.
Joka puolueessa.Joten turha manata perussuomalaisia.

Käyttäjän LiisaSalmi kuva
Liisa Salmi

Taitaa nuo puolueesta erotetut
ja puolueeseen tulleitten nimet olla ulkopuolisille jakamatonta tietoa.
Joka puolueessa.Joten turha manata perussuomalaisia.

Taisto Orre

Puolueiden jäsenmäärät ovat julkista tietoa kenelle hyvänsä. Äänestäjien määrät näkyvät vain vaaleissa. Gallupit antavat tietyllä virhemarginaalilla tietoa äänestäjien määrästä. Kun joku mainitsee että persuilla on 500.000 äänestäjää niin hän on kyllä vuosikausia jäljessä nykypäivästä tai sitten uskoo persuehden tarinoita.

Heli Hämäläinen

Minua ei sitten koskaan erotettu. Vaikka en maksanut jäsenmaksua viime vuodeltakaan, uusi tuli eilen postissa. Soitin laskussa olleeseen numeroon ja ilmoitin että en aio maksaa tätäkään vaan että tiemme eroavat kuten erosivat jo tuon avioliittolakiasian vuoksi. Sanoin että olen poliittisesti eri linjoilla. Erosimme siis ystävinä.

En ole liittynyt enää mihinkään puolueeseen. Perussuomalaisiin liityin, koska kunnallisvaaliehdokkuus sitä edellytti. En saanut luottamustehtäviäkään, mutta minua vähemmän ääniä saanut sai. No, eipähän ole niitäkään painolastina.

Toimituksen poiminnat